Udbredelse: Det centrale og sydlige og østlige Afrika. 

Kropslængde: Ca. 240 cm

Skulderhøjde: 100-130 cm

Vægt: 259 kg

Føde: Græs

Levetid: 25-30 år

Social adfærd: Lever i småflokke, op til 15 dyr, som består af 1 hingst med hopper og føl.

Status: Zebraen anses ikke for at være en truet dyreart. 

 

Vidste du at:

  • Zebrahingsten forsvarer sin hopper og føl overfor rovdyr
  • En ung zebrahingst kan finde på at kidnappe hopper fra andre grupper
  • Der findes 3 zebraarter og ca. 10 underarter
  • Zebrahoppen er drægtig i 12 måneder
  • Fødselsvægten for et føl er ca. 30 kg

Plains Zebra Billy DodsonPlains Zebra Billy Dodson