Dansk navn: Springbuk

Udbredelse: De åbne afrikanske savanner syg for Sahara. 

Skulderhøjde: 70-90 cm

Vægt: 33-55 kg

Føde: Græs, blade, småplanter og planteskud. 

Social adfærd: Springbucken ses ofte sammen i meget store flokke, op til flere hundrede dyr, og i enkelte tilfælde op til tusindevis af dyr. (Der er registreret flokke op til 250.000 dyr). 

Status: Springbucken anses Springbucken anses ikke for at være en truet dyreart. 

 

Vidste du at: 

  • Springbucken løber ca. 90 km/t når den er truet og kan samtidig springe ca. 2,5 meter i højden og op til 15 meter i længden
  • Springbucken har korte og lyreformede horn, op til ca. 35 cm. (Det største trofæ der er registreret er 49,21 cm)
  • Springbucken jages bedst fra skjul
  • Springbucken her et meget smukt skind og er et eftertragtet trofæ
  • Springbucken indgår i Marrick-safari`s logo

Skærmbillede 2016 02 24 kl. 10.19.30