Dansk navn : Struds

Udbredelse: I det meste af Afrika.

Skulderhøjde: 190-275 cm

Vægt: 100-160 kg

Føde: Græs, blade, frø, frugter, bær, insekter, tudser og firben.

Levetid: 30-40 år

Social adfærd: Når æggene er klækkede lever strudsen i store grupper med op til 300 dyr.

Status: Strudsen anses ikke for at være en truet dyreart.

 

Vidste du at:

  • Strudsen ligger på mellem 15 og 60 æg, og at den ruger i ca. 42 dage
  • Strudseægget vejer ca. 1.5 kg, hvilket svarer til ca. 25 hønseæg
  • Strudsen kan over korte afstande løbe op imod 70 km/t
  • Strudsen har et meget fint og eftertragtet skind, som anvendes i produktion af sko og tasker

 

Ostrich Craig R. SholleyOstrich Mayu MishinaOstrich Billy Dodson