Udbredelse: De åbne afrikanske savanner og kalahari. 

Kropslængde: 220-250 cm 

Skulderhøjde: 140-150 cm

Vægt: 200-250 kg

Føde: Græs og blade 

Levetid: Op til 20 år

Social adfærd: Holder sammen i familiegrupper som består af 10-40 dyr.

Status: Oryxen anses ikke for at være en truet dyreart. 

 

Vidste du at: 

  • Oryxens horn er fuldstændig lige og har en længde på op til 100 cm, og at hunnen ofte har længere, men tyndere horn, end hannen
  • Oryxen kan klare sig længe uden vand og drikker kun når det er muligt
  • Oryxen er meget udbredt, og alene i Sydafrika findes ca. 400.000 dyr 
  • Oryxen lever gerne på sandede og stenede sletter, og bevæger sig også uhindret i bjergene
  • Oryxen er udstyret med utrolig skarpe sanser, og er til tider svær at komme i nærheden af

Skærmbillede 2016 02 22 kl. 13.07.27