Udbredelse: De åbne afrikanske savanner syd for Sahara.

Kropslængde: 180-220 cm

Skulderhøjde: 100-130 cm

Vægt: 60-75 kg

Føde: Græs og planteskud

Levetid: Op til 15-18 år

Social adfærd: Hunner og unger lever i grupper på op til 200 dyr, hannerne laver territoriet hvor de lokker hunnerne ind og herefter gør de alt hvad de kan for at undgå, at hunnerne forlader territoriet. 

Status: Impala anses ikke for at være en truet dyreart. 

 

Vidste du at: 

  • Impala kan springe op til 9 meter og 2,5 meter i højden
  • Impalaens horn bliver op til 90 cm og er lyre formede
  • Impalaen er aktiv både dag og nat 

Impala Billy Dodson