Udbredelse: Findes i vest, øst og Sydafrika

Kropslængde: 175-250 cm

Skulderhøjde: 120-150 cm

Vægt: 120-200 kg

Føde: Fortrinsvis Græs

Social adfærd: Lever i små grupper af 5-20 dyr. Den kan dog også ses i store grupper, op til 300 dyr. 

Status: Det er ikke en truet dyreart 

 

Vidste du: 

  • Det er et let dyr at jage, da den er ret inaktiv
  • Den har et langt og smalt hoved
  • Den hører til blandt de hurtigste antiloper, selvom den ser doven ud
  • Den horn er ca. 70 cm lange, som ender i en skarp spids

Hartebeest Teeku PatelHartebeest Billy Dodson