Dansk navn: Dykkerantilope 

Udbredelse: De åbne afrikanske savanner syf for Sahara.

Skulderhøjde: 40-50 cm

Vægt: 12-25 kg

Føde: Græs, blade, småplanter, blomster, frugt, bær, insekter, tudser og småfugle.

Social adfærd: Lever alene.

Status: Duikeren anses ikke for at være en truet dyreart.

 

Vidste du at: 

  • Den har 10-11 cm lange horn
  • Kan leve i lang tid uden vand
  • Den er aktiv hele døgnet, men lever ofte skjult om dagen
  • Jagten på duiken, foregår som pürsch

Duiker Arno MentjiesDuiker Arno Mentjies